Att tänka på innan man köper valp

En seriös uppfödare har förbundit sig att följa Svenska Kennelklubbens grundregler, vilket bland annat innebär att vid valpleverans skall registreringsbevis medfölja. Valpen skall vara ID-märkt och ett veterinärintyg, ej äldre än en vecka skall finnas

Grundreglerna finns att rekvirera från SKK, tel. 08-795 30 00 eller via SKK:s hemsida www.skk.se för den som är intresserad.

SKK:s köpeavtal skall användas.

En uppfödare bör kunna tala om vad han/hon har för mål med sin uppfödning vad gäller mentalitet, exteriör och övriga kvalitéer samt på ett initierat sätt informera om bullmastiffrasen.

Uppfödaren skall även kunna ge saklig information om t.ex rassjukdomar.

Ta gärna del av Bullmastiffklubbens avelsrekommendationer.

Det är mycket viktigt att hitta en uppfödare där man kan finna ett ömsesidigt förtroende för en bra framtida kontakt.

Besök gärna flera uppfödare innan Du bestämmer Dig och ha inte för bråttom!


För att få en opartisk bild av en kennels verksamhet vad gäller t.ex. omfattningen av uppfödningen, när togs första kullen, antalet kullar, stamtavlor, meriter och hälsostatus (för bullmastiff HD/ED-status) på varje enskild hund, klicka på vidstående länk till SKK:s HUNDDATA

Klicka därefter på ”Sök hundar”. I fältet ”Namn” skriv in kennelnamnet och välj därefter ”bullmastiff” i fältet ”Ras”. Klicka på ”Sök” och Du får upp en lista på samtliga hundar kenneln fött upp.

Klicka på reg.nr. och respektive hund kommer upp med en rad alternativ med olika uppgifter om ägare, titlar, veterinäruppgifter, tävlingsmeriter m.m.

SKK:s HUNDDATA samt AVELSDATA är en guldgruva för den vetgirige! Utnyttja möjligheten!